Најскапите кафиња на светот

38

За многумина од нас кафето е секојдневие, почеток на денот, попладневна пауза, момент кога се опуштаме со пријателите. Уживаме во неговиот вкус, арома и енергијата што ни ја дава за да го “протуркаме” денот.

Во продолжение погледнете кои се најкапите кафиња во светот.

10. Coffee Yauco Selecto AA – Порторико (24 долари/500 грама)

10

9. Starbucks Rwanda Blue Bourbon – Руанда (24 долари)

9

8. Mi Esperanza Coffee –Хондурас (35 долари)

8

7. Los Planes – Ел Салвадор (40 долари)

7

6. Blue Mountain – Јамајка (49 долари)

6

5.  Fazenda Santa Ines – Бразил (50 долари)

5

4. Molokai Coffee – Хаваи (51 долари)

4

3. St. Helena Coffee – Света Елена (79 долари)

3

2. Luwak Coffee – Индонезија (160 долари)

2

1. Hacienda La Esmeralda – Панама (350 долари)

1