Најскапите парфеми во светот

8

Мирисите поттикнуваат спомени и не поврзуваат со одредени личности. Секој парфем различно мириса на различен човек, па затоа треба внимателно да се одбираат. Сите сакаат да мирисаат убаво, а некои можат да си го дозволат омилениот бренд на парфем да биде во кристално шише, со дијамантска тапа и со рубини одозгора.

Видете кои се најскапите парфеми во светот:

1. DKNY Golden Delicious – 1 милион долари

2

2. Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes – 6.800 долари за 30 ml

1a

 3. Clive Christian’s No 1 Imperial Majesty – 4.350 долари за 30 ml/ 435.000 долари шише

4

4. Clive Christian No 1 – 2.150 долари за 30 ml

5

5. 24 Faubourg од Hermes – 1.500 долари за 30 ml

6