Најскапо продадените интернет страници

9

Се проценува дека повеќе од 500 интернет адреси се купуваат и продаваат за еден милион долари или повеќе. Бизис инсајдер направи листа на најскапо продадените интернет адреси врз база на домеин ресурсот DN Journal.

Видете кои се 11 најскапо продадени интернет адреси од 2003 до 2014 година:

Whisky.com — 3.100.000 долари

whiskycom--

MI.com — 3.600.000 долари

2

IG.com — 4.700.000 долари

3

Medicare.com — 4.800.000 долари

4

Clothes.com — 4.900.000 долари

5

Toys.com — 5.100.000 долари

6

Slots.com — 5.500.000 долари

7

Diamond.com – 7.500.000 долари

8

Porn.com — 9.500.000 долари

9

Fund.com — 9.999.950 долари

10

Sex.com — 13.000.000 долари

11