Најскапо продадените пиштоли на аукции

44

glavna

Пиштолите можат да носат историска вредност и затоа се речиси незаменливи сувенири. За многу луѓе, пиштолот е грда работа, но тој може да има огромна историска вредност.

Кога на пиштолот ќе се утврдат историските вредности, тој може да се продаде за стотици илјади -па дури и милиони долари. Овие пет пиштоли на аукција достигнале рекордни цени, поради нивната колекционерска вредност.

5. Walther PP Golden Gun – сопственост на Хитлер: 114.000 долари

7

4. Colt .45-caliber Revolver – сопственост на Вајат Ерп: 225.000 долари

6

3. 44-caliber Smith & Wesson – со кој е убиен Џеси Џејмс : 350.000 долари

5

2. Flintlock Pistols – сопственост на Симон Боливар: 1.687.500 долари

3

1. Saddle Pistols – сопственост на Џорџ Вашингтон: 1.986.000 долари

2