Не прифаќајте понуда за работа пред да ги направите овие три работи

227

Никој не сака да работи во компанија која ја уништува волјата за живот. Не е важно колкава е платата – лошата канцелариска култура и вредности кои не се совпаѓаат со вашите ќе ве чинат вашето физичко и ментално здравје.

А лошата канцелариска култура има многу лица. Можеби постои токсична натпреварувачка атмосфера во канцеларијата каде што чувствувате дека секој се грижи само за себе. Можеби тоа е место каде што вашите шефови ви дишат низ вратот. Каков и да е случајот, сигурно не сакате да работите во компанија чии вредности не се совпаѓаат со вашите.

Пред да прифатите понуда, истражете ја компанијата што сака да ве вработи за да бидете сигурни дека нејзините вредности се совпаѓаат со вашите. Форбс нуди неколку чекори што можете да ги преземете за да бидете сигурни дека компанијата со која преговарате е соодветна за вас.

Направете истражување
Информациите за компанијата не се ограничени на она што самата компанија го споделува на Интернет, туку треба да почнете од почеток. Едноставно пребарување на Google може да биде добра основа. Се разбира, не треба автоматски да прифаќате сè што гледате, но веб-страницата на компанијата може да ви даде мал увид во вредностите за кои таа се залага, нејзината мисија и нејзиниот целокупен имиџ – барем начинот на кој се обидува да се проектира.

Прашајте го работодавачот за неговите вредности за време на интервјуто
За време на интервјуто за работа можете да дознаете најмногу за компанијата. Откако менаџерот ќе ви постави прашања, тој обично ќе ве праша дали имате какви било прашања за него. Искористете ја оваа можност и прашајте кои се вредностите на компанијата.

За време на интервјуто, не пропуштајте да прашате за секојдневната работна средина и можностите за професионален развој што ги нуди компанијата. Ова ќе ви даде појасна слика за културата на компанијата, но ќе станете и понезаборавен кандидат бидејќи ќе оставите впечаток на некој кој има одлични комуникациски вештини и проактивен пристап.

Разговарајте со вистински луѓе
Откако ќе го направите вашето истражување и ќе ги поставите вистинските прашања за интервју, следниот најдобар чекор е да контактирате со поранешните и сегашните вработени за да добиете информации од прва рака. Ако можете лично да дојдете до нив, тоа е одлично, но можете да ги контактирате и на LinkedIn.

Претставете се како личноста која аплицира за одредена позиција и прашајте ја за нивното искуство со работа во таа компанија. Направете јасно зошто ги контактирате и покажете дека сте вистински заинтересирани да добиете информации за компанијата од перспектива на некој што навистина работел таму – или сè уште работи.

Заклучок
Ниту една работна средина никогаш нема да биде совршена, но голем чекор во вистинската насока е да знаете дека вашите вредности навистина се совпаѓаат со вредностите на компанијата. Важно е да имате верба во новото работно место што ќе го изберете. Иако е точно дека денешниот пазар на труд е исклучително конкурентен, ниту една работа не вреди за вашето ментално или физичко здравје. Бидете селективни и погрижете се да го вложите вашето време и труд во вистинската компанија.