NoCry – ракавици што штитат од исекотини

72

NoCry-Cut-Resistant-Gloves-01

NoCry Gloves се изработени од ултра лесен полиетиленски материјал, стаклени влакна и Spandex, што ги прави отпорни на секаков вид на сечила.

Доаѓаат во три големини, мали средни и големи со цел да се прилагодат на сечија рака. Ракавиците не дозволуваат ножевите и останатите кујнски прибори да се лизгаат од вашите раце додека работите, а освен тоа во својот состав немаат токсични материјали.

Се чистат лесно и можат да се перат и во машина. Ракавиците освен во кујна можат да се користат и во дрворезбарство, во градежништвото, поправка на автомобили, во столарија, риболов и слично.

Една ракавица тежи 24 грама, а истите можат да се перат дури 30 пати пред да ја изгубат еластичноста.