NV 200 workspace – електрично возило трансформирано во мобилна канцеларија

5

nissan-e-nv200-workspace-designboom-newsletter

Јапонскиот производител на автомобили Nissan и британското дизајнерско студио Hardie создадоа електрична мобилна канцеларија на четири тркала. Тие го трансформираа електричното возило e – NV 200 во првата мобилна канцеларија e – NV 200 workspace, пишува Designboom.

426156916_the_future_of_working_nissan_e_nv200_workspace_is_the_world_s_first_all

Освен што е еколошко, возилото е опремено со маса на расклопување, компјутер со екран на допир, безжичен интернет, можност за безжично полнење на мобилен телефон, Bluetooth, аудио систем, LED осветлување што се контролира преку апликација, мини фрижидер и апарат за кафе.

426156921_the_future_of_working_nissan_e_nv200_workspace_is_the_world_s_first_all

Доколку временските услови дозволуваат, може да се отворат вратите и да се извлече платформата со чија помош се зголемува корисната површина на канцеларијата.

426156914_the_future_of_working_nissan_e_nv200_workspace_is_the_world_s_first_all

На задната врата е поставен и велосипед на расклопување, којшто може да послужи како здрава рекреација по напорниот работен ден.

426156913_the_future_of_working_nissan_e_nv200_workspace_is_the_world_s_first_all

Ваквиот вид на возила можат да им бидат од голема корист на оние кои немаат канцеларија, можат да работат од дома или на кое место и да посакаат. NV 200 workspace ги има сите потребни елементи за непречена работа без оглед на местото каде се наоѓа.

426156925_the_future_of_working_nissan_e_nv200_workspace_is_the_world_s_first_all