О’Нил ја користи стратегијата на Безос за инвестирање

11

Фото: Facebook

Познатиот американски кошаркар, Шекил О’Нил ја користи стратегијата на најбогатиот човек во светот за да ги инвестира своите пари, пишува Business Insider.

О’Нил вели дека при вложување на своите пари, ја користи стратегијата на Џеф Безос, според којашто инвестира во компании чиј производ ќе ги животите на луѓето. Применувајќи ја таа стратегија, неговото богатство се зголемило за околу четири пати.

Пензионираната НБА ѕвезда беше меѓу инвеститорите во Google и Apple.

Исто така, О’Нил е и дел од одборот на директори на синџирот пицерии во САД, Papa John’s.