Објавена фотографија на првиот авион на Air Serbia

17

AS_01

Воздухопловниот портал на Србија TangoSix објави екслкузивни фотографии на првиот авион на новата авиокомпанија Air Serbia. Ова е првиот од петте изнајмени авиони Airbus A319, што во новите бои го обои компанијата AeroTurbine на аеродромот Goodyear во Аризона.

Со потпишувањето на стратешко партнерство меѓу Етихад од Обединетите Арапски Емирати и досегашен Јат, Етихад презема 49% од компанијата, а Србија останува сопственик на 51%.