Од денеска поевтин роаминг меѓу земјите од западен Балкан

3

Фото: Pixabay

Од денеска поевтинува роамингот меѓу жителите на Северна Македонија, Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово.

Пониските цени за роаминг услуги не важат за Грција и Бугарија.

Крајна цел е до јули 2021 година, роамингот меѓу земјите од западен Балкан да биде целосно укинат.