OMV продава 120 бензински пумпи во Словенија

65

Австриската енергетска компанија ОМV објави дека планира да продаде 120 бензински пумпи во Словенија. ОМV има бензински пумпи во Словенија под брендовите OMV, Eurotruck, Avanti и Diskont.

Во соопштението компанијата објави дека ќе продаде 120 бензински пумпи во Словенија, по 300 продадени во Германија минатата година.

“Не продаваме сопствен бензин на бензински пумпи во Словенија, затоа решивме да го продадеме“, изјави извршниот директор на ОМV, Рајнер Силе.

Најавената продажба на бензински пумпи во Словенија, заедно со продажбата на единицата за производство на ѓубрива на подружницата за хемикалии Borealis, е дел од планот за деинвестиција, усвоен од компанијата во март минатата година, кој предвидува продажба на средства од две милијарди евра.

Фто: Facebook