ОПМ го издаде седмиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

14

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година го издава седмиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната. Предвидено е до крајот на годината да бидат издадени 10 броја на е-билтенот кој ќе излегува еднаш месечно.

Во овој број можете да прочитате:

  • Исхрана во есен,
  • Домашно производство,
  • Двоен квалитет на производите на Европскиот пазар,
  • Популарни диети,
  • Пестициди во храната и
  • Алергии и храна.