Почетна Право Заштита на потрошувачи

Заштита на потрошувачи

Минималниот рок на траење е датумот до којшто храната ги задржува своите карактеристични својства, доколку правилно се чува.
Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година го издава седмиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната.
Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) го издаде шестиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната. 
Предвидено е до крајот на годината да бидат издадени 10 броја на е-билтенот којшто излага еднаш месечно.
Порано годишните трошоци не беа ограничени и достигнуваа и до 500% од кредитот. Со измените се опфаќаат и мали кредити под 200 евра кои претходно, не беа законски опфатени.
Потрошувачите најмногу се жалеле на откажување на патувањата поради недоволен број патници. Според ОПМ најголемиот проблем во овие случаеви е процесот на враќање на уплатените пари.
Во таа насока компанијата сака да ја информира јавноста дека моменталните профили на социјалните мрежи во коишто се користи името на ЕВН, се лажни и содржините кои се наоѓаат на нив се злоупотреба и измама.
Меѓу другото видеото прикажува неколку подобрени стандарди за безбедност на децата, луѓето во инвалидски колички, велосипедистите и слично.
Иако овие податоци се напишани со ситни букви, читајте ги внимателно.