BMW под лупа поради лажни податоци за продажба

31

Американската Комисија за хартии од вредност и берза (SEC) започна истрага против германскиот производител на автомобили BMW.

Истрагата е покрената поради двосмислени продажни практики, во кои се “пумпаат” податоците за бројот на продадени автомобили, пренесуваат американските медиуми.

 

Фото:Pexels