четврток, 27 февруари, 2020
Почетна Продажба

Продажба

Ако сè уште размислувате дали да ангажирате менаџер за социјални медиуми, откако ќе ги прочитате овие причини или она што менаџерот работи за вашата марка, сè ќе биде појасно.
Со оваа бројка, Австрија се наоѓа на второ место во светот за продажба на скии, зад САД, каде се продадени 636.571 пара скии, а зад неа е Франција со 413.963 продадени скии.
Airbus испорача 863 авиони во текот на 2019 година, што е за 7,8% повеќе од 2018 година кога испорача 800.
Истрагата е покрената поради двосмислени продажни практики, во кои се “пумпаат” податоците за бројот на продадени автомобили, пренесуваат американските медиуми.
Третиот квартал од 2019 година не беше толку успешен како во 2018 година.
Месната индустрија браќа Пивац ги откупи акциите на вработените на Краш и со тоа ја презеде контролата на една од најголемите хрватски кондиторски компании, пишува Вечерњи лист. Компанијата склучи договор со Краш ЕСОП за купување на 18,44% од акциите на Краш, коишто ги поседуваа вработените во компанијата. Со ова, Пивац...
Studio Moderna лани оствари приходи од скоро 470 милиони евра, по што уделот на Чешко се процени на околу 283 милиони евра.
Секогаш имајте “кец“ во ракавот што може да го искористите кога чувствувате дека ја губите контролата.
Продажбата на алкохол и цигари повеќе нема да биде дозволена на Facebook, вклучувајќи ја и социјалната мрежа Instagram, којашто е под сопственост на технолошкиот гигант. Facebook ја донесе оваа одлука откако компанијата беше обвинета од страна на извршниот директор на Sazerac, Марк Браун за тоа што им дозволила на индивидуалци...
Grоuper.mk беше лансиран во 2011 година, како прв македонски сајт за групни попусти кој објави непобедливи зделки кои до тогаш не беа понудени на нашиот пазар.
Планот е да се пуштат во продажба ограничен број нови парчиња, на неделна база, наместо секоја сезона.
Овој поим подразбира преглед на продажните можности на коишто менаџерите за продажба работат или планираат да работат во блиска иднина.
Заедно со нив компанијата ќе поседува 100 супермаркeти во Америка, но со двегодишно доцнење од планираното.  
Пластичните пакувања не само што штетат на околината, туку и го “задушуваат“ овошјето и зеленчукот, а со тоа го прават и помалку атрактивно за купувачите.
Amazon се одлучи на овој чекор поради големиот број на поплаки во врска со начинот на купување, којшто “исклучува“ одредени групи на луѓе.
Вработените во малопродажба преку оваа дигитална платформа имаат алатка што им помага околу секојдневните обврски, а на сопствениците и менаџерите им е од голема помош при водење на бизнисот.
Рибата, којашто беше уловена на северниот брег на Јапонија, тежи неверојатни 278 килограми.
Instagram неодамна дозволи на одредени бизнис профили да ги означат нивните “приказни“ со производи, а сега истото ќе можат да го направат и со видеата од нивната објава.
Од вкупно 238 пријавени места и 14-месечна “потрага“ по вистинската локација, како градови за нови кампуси одбрани се Њујорк Сити и Северна Вирџинија.
Производите вклучувајќи ги и часовникот и останатите гаџети на Apple ќе се продаваат и дистрибуираат директно преку онлајн ланецот.
Идејата за овој објект е да ги понуди сите производи коишто биле рангирани со 4 ѕвезди или повеќе на веб страната на гигантот.
Првичната селекција ќе вклучува околу 7.000 нови и користени часовници чиишто цени ќе се движат од  500 до речиси 50.000 долари и ќе доаѓаат преку најдобрите продавачи на eBay.
Суштината на продажбата е да му помогнете на купувачот да го реши неговиот проблем, а не да му ја “подметнете" вашата услуга или производ по секоја цена
Toyota и Hyndai објавија зголемување на продажбата за 20,3%, односно 15,3% додека продажбата на Ford порасна за 14%, а на Volkswagen Group  за 13,1%.