ОПМ го издаде петтиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

15

Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година го издава петтиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната.

Во овој број можете да прочитате:

  • Исхрана во лето
  • Хранлива и биолошка вредност на овошјето
  • Традиционална храна
  • Време е за сладолед
  • Листериоза што е значајно да знаете
  • Справување со маркетингот на храната за деца во дигиталниот свет – како до решенија?

Предвидено е до крајот на годината да бидат издадени 10 броја на е-билтенот којшто излага еднаш месечно.