Отворена Dr. Oetker фабрика во Србија

88

oetker logo

Почна да работи првата фабрика на Dr.Oetker во Шимановци, Србија, чии производи се наменети за продажба во Србија и регионот, пишува еКапија.

Фабриката има капацитет на производство на 6.000 тони годишно.

“Континуираните иновации се насочени кон задоволување на новите потреби во согласност со модерните трендови на пазарот”, стои во соопштението.

Dr. Oetker во Србија произведува од 2013 година во закупен простор. Изградбата на новиот погон започна во април 2014.