Седум маани што ги имаат само луѓето со висок коефициент на интелигенција

393

Иако на прв поглед се чини дека високиот коефициент на интелигенција е исклучиво позитивна работа, сепак постојат и недостатоци.

И натпросечно интелигентните луѓе имаат недостатоци, а Business Insider издвојува седум негативни страни на високата интелигенција.

  1. Често размислуваат повеќе отколку што чувствуваат
  2. Не ја ценат вредноста на напорната работа
  3. Луѓето од нив очекуваат да бидат на врвот цело време
  4. Честопати да ги поправаат другите во секојдневниот разговор (и со тоа да ги иритираат)
  5. Премногу анализираат и размислуваат
  6. Луѓето ги сметаат за фалбаџии
  7. Тие сфаќаат дека многу малку знаат (колку повеќе знаеш, толку повеќе чувствуваш дека ништо не знаеш)

Фото: Pixabay