Овој алткоин скокна 1,900% за три месеци

37

Додека Axie Infinity, видео-игра базирана на блокчејн, создадена од студиото за развој со седиште во Сингапур, Sky Mavis, продолжува да ужива во зголемена популарност, нејзиниот токен AXS продолжува да достигнува нови височини.

На 4 октомври, цената на токенот за управување со Axie Infinity Shard (AXS) скокна за 36% и достигна рекордни 153 долари и се проби во првите 20 од најголемите криптовалути според пазарната капитализација. Во моментов порасна за приближно 130% во последните два месеци.

Целосно разредената пазарна капитализација на криптовалутата накратко достигна 41 милијарда американски долари порано денес, надминувајќи ги Electronic Arts.

Играчите на Axie Infinity можат да купуваат, репродуцираат, собираат и хранат Axies – суштества генерирани од корисници во форма на незаменливи токени. До денес, играчите создадоа повеќе од два милиони од нив.

Неделниот приход на протоколот достигна 34 милиони американски долари, според податоците обезбедени од Token Terminal, надминувајќи го водечкиот NFT пазар – OpenSea.

Играта базирана на Ethereum беше големо достигнување, надминувајќи еден милион активни играчи во почетокот на август. Нејзините обожаватели се претежно од Југоисточна Азија, а Филипините се центарот на Axie Infinity.