Паметен часовник потсетува дека е време за миење раце

16

Една од поуките што може да се извлечат од пандемијата на Ковид-19 е важноста од хигиена, односно редовно миење на рацете.

OS watch е паметен часовник што го посетува својот корисник дека е време да ги измие рацете, пренесува Android Police.

Часовникот на три часа ќе го потсетува својот корисник за оваа важна хигиенска навика, а освен потсетник се активира и тајмер што одбројува 40 секунди. Тоа време е потребно за темелно миење на рацете со сапун.

Фото: Pixabay