Паркинг место во Хонгконг продадено за 1,3 милиони долари

37

Паркинг место во луксузен комплекс во Хонгконг е продадено за 1,3 милиони долари.

Претходниот рекорд беше поставен во 2019 година кога едно паркинг место беше продадено во деловна зграда за 980.000 долари, пренесува Bloomberg.

Цените на недвижнините во Хонгконг достигнаа рекордна вредност, па така неодамна луксузен апартман е издаден за 206.000 долари месечно.

Фото: Freepik