Пазарот на криптовалути со зголемена капитализацијата

16

Пазарот на криптовалути ја зголеми својата капитализација за 2,5 отсто во последните 24 часа, а во моментов таа изнесува 2,78 трилиони долари.

Биткоинот благо падна за 0,1 отсто во истиот временски период, а моментално се тргува за 61.660 долари.

Етереумот ја зголеми својата вредност за 1,3 отсто во изминатите 24 часа и се проценува на 4.367 долари.