Пет начини како да избегнете да вработите лош кадар

3

kancelarija

Фото: Pixabay

Ништо нема побрзо да го “потоне“ вашиот бизнис од лошите вработени. Од развој на производи до развој на креативна култура, од задржување на клиенти до задржување на вработени, голем дел од успехот зависи од вашата способност да процените кои се добри работници. Тоа е единствениот начин да нижете успеси во конкурентната пазарна економија.

Прочитајте пет едноставни начини како претприемачите можат да избегнат да вработат лош кадар:

1. Барајте луѓе кои имаат иста страст како вашата

2. Барајте луѓе што се компетитивни

3. Барајте луѓе што можат да се движат брзо

4. Барајте луѓе кои ќе се вклопат во вашата култура

5. Барајте искрени и емпатични луѓе