Петок и понеделник неработни денови

38

Согласно законот за празници, Министерството за труд и социјална политика, информира дека 17-ти април (петок пред Велигден)  и понеделник (20-ти април) се неработни денови.

Петокот ќе биде неработен за граѓаните од православна вероисповед, додека понеделникот ќе биде неработен за сите граѓани на земјава.

Фото: Pixabay