Пневматикот Wintoura на Даванти е сезонска пропусница за да се направи возењето побезбедно

24

Дожд, мраз, снег – зимата е скоро пред нас и со тоа неповолни услови на патот.

Повеќето возачи оваа зима ќе можат, како никогаш порано, да ги совладаат елементите благодарение на експанзијата на зимските пневматици на Даванти.

За трета последователна година, Даванти ја зголеми својата популарна гама на Wintoura, додавајќи 20 големини од 14 инчи до 22 инчи за да обезбеди подобрено управување, контрола и сопирање на поширок избор на возила.

Дизајниран за работа со максимална ефикасност под 7 °C и сертифицирана снегулка со три планински снежни врвови, опсегот Wintoura сега е достапен во 131 вид на пневматици и тоа Wintoura, Wintoura+, Wintoura SUV и Wintoura Van.

Сите обрасци се дизајнирани со напредно силициумско соединение специјално дизајнирано да дава сила и флексибилност при ниски температури и се одликуваат со широки жлебови кои се интерпунтираат со внимателно дизајнирани канали и жлебови за да се зголеми дисперзијата на вода и снег и да се зголеми влечната сила.

Wintoura+ е со асиметрична шема на шарата, специјално дизајнирана за примена со ултра-високи перформанси, додека различните димензии на закосување на Wintoura SUV нудат намален шум и поголема удобност за поголемите патнички возила.

Wintoura Van е дизајниран да ги испорача истите придобивки на возачи на лесните комерцијални комбе возила, истовремено нудејќи и долготрајна издржливост, што се очекува од пневматик кој е изложен на долготрајно искористување.

111 арматури кои се вградени на големини кои сега сé повеќе се популарни кај малите и средните автомобили, возила со ултра високи перформанси, теренски џипови и комбе возила, за да ја задржат Wintoura стабилна на кривините.

Регионалниот менаџер за продажба на Даванти пневматици за Југоисточна Европа Даниел Томашиќ рече дека продолжувањето на развојот на Wintoura е важно за потрошувачите.

“Безбедноста е основен принцип за Даванти пневматици. Понудата на висококвалитетен зимски пневматик со широк спектар на арматури по цена што одговара на повеќето џебови е добра за возачите. Зимата може да не фрли во секакви екстремни временски услови, особено во последниве години. Со задача на нашиот тим за истражување и развој да продолжи со проширување на каталогот Wintoura, на возачите им даваме вистински избор кога станува збор за зимски пневматици“, рече тој.

За повеќе информации и за да го видите опсегот Wintoura на Даванти во акција, посетете ја веб-страницата: https://www.davanti-tyres.com/wintoura. За информации за Wintoura контактирајте: info@davanti-tyres.com.