Пола од вработените во Facebook не веруваат дека компанијата има позитивно влијание на светот

62
Woman showing a Facebook icon

Вкупно 49% од вработените во Facebook сметаат дека нивната компанија има негативно влијание на глобално ниво, додека 51% се уверени во спротивното, покажува интерното полугодишно истражување Pulse survey.

Во истражувањето, што го анализира Buzzfeed, учествувале 49.000 вработени во Facebook.

Вработените сметаат дека ја губат довербата во Facebook, посебно поради затворање на канцелариите во услови на пандемија и сметаат дека нивната компанија не настојува да го направи светот подобро место за живот.

Еден доскорешен вработен во Facеbook, откако добил отказ рекол дека компанијата профитира од говор на омраза, додека друг отпуштен вработен напишал цел извештај за тоа како Facebook дозволува и се занимава со глобална политичка манипулација.

Фото: Freepik