Porsche ќе го зголеми својот удел во Rimac Automobili

17

Единицата на Volkswagen, Porsche ќе учествува во финансирање на Rimac Automobili, во кој производителот на електрични суперавтомобили ќе собере од 130 до 150 милиони евра, изјави сопственикот на компанијата, Мате Римац за неделникот Automobilwoche.

“Собирањето средства треба да заврши за два до три месеци, а вториот круг е планиран за крајот на годината“, рече Римац.

Porsche поседува удел од 15,5% во Rimac Automobili и може да го зголеми својот удел на скоро 50% во договорот што исто така вклучува трансфер на супер автомобилот на Volkswagen, Bugatti на Rimac Automobili.

Фото: Facebook