Произведени 10.592 MWh струја од АД ЕСМ изминатото деноноќие

22

АД ЕСМ на 16.11.2022 година произведе 10.592 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.791 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.801 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.110 MWh електрична енергија.