Прошетка по покриви на објекти – туристичка понуда во Стокхолм

71

pokriv prosetka stokholm

Rooftop tour (тура по покриви) е уникатно туристичко искуство во Шведска, коешто го нема на ниту едно друго место во Европа, стои на официјалната страница на организаторот на овие необични екскурзии Takvandring.com.

pokriv prosetka 1

Разгледување на Стокхолм е од висина на 43 метри, а сите заинтересирани за прошетка од високо на градот ќе мора да одвојат околу 65 евра и да се појават на плоштадот Биргер Јарлс Торг пет до десет минути пред закажаниот термин.

prosetka po pokriv 2

Една ваква прошетка по високите покриви трае околу 1 час и 15 минути.