Првпат за 30 години, Emirates пријави загуба од 3,4 милијарди долари

6

Авиокомпанијата Emirates од Дубаи пријави загуба од 3,4 милијарди долари, првпат за 30 години.

Во полугодишниот извештај бележи загуби поради пандемијата од Ковид – 19, којашто го парализираше авиосообраќајот.

“Поради оваа ситуација без преседан за воздухопловната индустрија, Emirates забележа загуба за првпат по 30 години“, рече претседателот на авиокомпанијата, Ахмед Бин Саид Ал – Мактум.

Најголемата авикомпанијa на Блискиот исток, којашто има флота од 270 големи авиони, ја прекина активноста кон крајот на март поради пандемијата.

Фото: Pixabay