Путин: Богатите Руси повторно ќе возат скапи автомобили

98

Русите кои сакаат да увезуваат луксузни стоки нема да останат без луксуз, ќе можат да го сторат тоа, но малку поскапо.

Ова го изјави Владимир Путин во својот говор на Евроазискиот економски форум, цитиран од Интерфакс.

-Но, тоа се луѓето кои веќе се возеа со мерцедес 600. И тие ќе се возат, ве уверувам, ќе ги носат од секаде, од секоја страна“, рече Путин.

Тој додаде дека нишата на странски компании кои заминуваат од земјата ќе ја пополнат локални бизниси.