Qatar Petroleum планира да инвестира 20 милијарди долари во САД

4

Фото: Pixabay

Qatar Petroleum (QP) планира да инвестира најмалку 20 милијарди долари во Соединетите Американски Држави во следните неколку години, пишува Reuters.

Саад ал – Кааби, кој го држи енергетското портфолио на најголемиот производител на природен гас (LNG), исто ака изјави дека QP сака своите партнери да ги запознае со новите LNG терминали што треба да бидат изградени до средината на 2019 година.

Катар на трети овој месец ја напушти организација ОРЕС по 57 години членство.