Расте цената на нафтата

32

Нафтениот пазар од утрово бележи раст во однос на вчерашниот ден. Вредноста на барел нафта на лондонскиот пазар е 105,9 долари. Цената на нафтата во САД изнесува 102,4 долари.

Пченицата и пченката од утрово поскапуваат. Цената на пченицата од утринава изнесува 1.095 долари за тон, што е зголемување од 2 отсто во однос на вчера. Цената на пченката е 803 долари за тон, што е благ пораст во однос на вчерашниот ден.