Реинвестирање на добивката од 23,6 милиони денари на ЗК Пелагонија

59

zk-pelagonija

Земјоделскиот комбинат Пелагонија од Битола донесе одлука за распоредување на остварената добивка остварена во 2015 година.

“Остварената нето добивка по годишната сметка за 2015 година, којашто по оданочување изнесува 23.680.144 денари се распределува за реинвестирање“, стои во одлуката објавена на Македонска берза.