Рено продолжи со производство во Русија

23

Renault во понеделникот го продолжи производството на автомобили во својата фабрика во Москва, објави Ројтерс, повикувајќи се на претставник на производителот на автомобили.

Претходно Renault најави прекин на производството во својата фабрика во Москва од 28 февруари до 5 март поради прекини во испораката на компоненти.

Рено поседува производствен погон во Москва од 2005 година. Ова е фабрика за целосен циклус со постројки за заварување, бојадисување и монтажа. Фабриката има инженерско-технички центар и подземен полигон за тестирање.

Оваа фабрика произведува Reno Duster, Reno Kaptur, Nissan Terano и Reno Arkana купе-кросовер.