Rentl: Старт – ап за изнајмување алати, машини, опрема…

47

rentl

Rentl е шведски старт – ап којшто на корисниците им овозможува на лесен начин да изнајмуваат најразлични предмети.

“Споделувањето работи е добро за околината, станувате поекономични и заштедувате простор во домот. Rentl веќе има задоволни клиенти и бележиме континуиран раст“, велат од Rentl.

Најчесто предмети за изнајмување може да бидат: алати, машини, најразлична опрема…

Овој старт – ап за споделување предмети успеа да собере 190.920 евра од 196 инвеститори на глобалната платформа за групно финансирање, Fundedbyme.