Резултатите на Дизни ги надминаа очекувањата

8

Компанијата Дизни објави дека во кварталот од јули до септември, што е четврти фискален квартал за компанијата Бурбанк, забележала приход од 21,24 милијарди долари и добивка од 264 милиони долари или 14 центи по акција.

Прилагодената заработка по акција на Дизни е 82 центи, што е повеќе од очекуваното од аналитичарите на агенцијата LSEG (Refinitiv), кои предвидуваа 70 центи по акција, пренесува CNBC.

Бројот на претплатници на платформата за стриминг Disney Plus се зголеми за седум милиони на 150,2 милиони претплатници за три месеци, додека аналитичарите на Streetcount предвидоа помал број од -148,15 милиони претплатници.