Резултатите на JP Morgan подобри од очекувањата

19

Сезоната на објавување на кварталните резултати во деловниот свет започна во петокот. Резултатите први ги објавија банкарските гиганти.

За JP Morgan последниот квартал беше рекорден, бидејќи (главно се должи на бумот во работењето во инвестициското банкарство), беше остварена добивка од 12,1 милијарди долари.

Банката оствари профит од 12,1 милијарди долари или 3,79 долари по акција, со приход од 30,2 милијарди долари.

Аналитичарите очекуваа дека банката ќе објави заработка од 2,62 долари по акција со приход од 28,7 милијарди долари.

Податоците на JP Morgan во четвртиот квартал ги надминаа и оние од истиот квартал од пред една година порано, кога заработката беше 2,57 долари по акција со приход од 29,2 милијарди долари.