Русија ги забрани „Фејсбук“ и „Инстаграм“: „Мета“ прогласена за „екстремистичка организација“

58

Судот во Русија и нареди на „Мета“ да ги прекине активностите на „Фејсбук“ и „Инстаграм“ во таа земја. Одлуката на судот стапува во сила веднаш.

– Забраната за активностите на „Мета“ во Русија не важи за „Ватсап“, рече судијата.