Сафари камп во Боцвана е најдобриот хотел во светот

37

b2

Travel + Leisure ги прогласи Mombo Campи Little Mombo Camp на Окаванго делтата во Боцвана за најдобар хотел во светот. Камповите добија 96,60 од 100 поени.

Хотелот, составен од двата кампа, нуди неверојатен луксуз во дивината.

Хотелот е дизајниран да ги искористат предностите на природната околина – се е отворено, дури и собите немаат врати и прозорци. Ноќевањето чини најмалку 1.750 долари по човек за ноќ, а во цената е вклучено јадење, пиење и сафари.

b1

b3

b4

b5

b6

b7

b8