Се продава “љубовното гнездо” на Елвис Присли

2

luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_01

Прочуеното љубовно гнездо на кралот на рокенролот е ставено на продажба. Модерната вила во Палм Спрингс, Калифорнија, којашто Елвис Присли ја изнајмуваше се продава за седум милиони долари.

Нејзиното име е The House of Tomorrow, а популарниот пејач и глумец ја изнајмуваше во 1966 година по цена од 21.000 долари неделно.

Тој и неговата жена Присила живееја тука две години, а во вилата го поминаа и својот меден месец.

Луксузната градба се состои од четири кружни простории распоредени на три нивоа.

Зафаќа површина од 700 метри квадратни, а има дневна соба, трпезарија, простор за појадок, бар, четири спални соби и пет бањи, како и базен, терен за тенис и овоштарник.

luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_03luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_04luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_05luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_06luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_07luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_08luksuz-vila-arhitektura-kuce-poznatih-domovi-poznatih_09