Сеавус Инкубатор отвори повик за бесплатна пред-акцелераторска програма за ИТ стартапи

9

seavus

Сеавус Инкубатор го отвори повикот за пријавување на стартапи, тимови или претприемачи кои работат во областа на информационите технологии за првата пред-акцелераторска програма во Македонија.
Програмата ќе се одвива во текот на осум недели и има за цел да обезбеди вештини и знаење кои ќе им помогнат на стартапите да направат прототип, да лансираат производ на пазарот или да го финансираат својот бизнис. Како ментори се јавуваат менаџери и експерти од Сеавус, но и интернационални експерти и докажани професионалци во својата област.
Пред-акцелераторската програма е целосно ко-финансирана од Сеавус и проектот ИМЕ, имплементиран од Фондација за одржлив економски развој ПРЕДА Плус и токму затоа ќе биде бесплатна за избраните учесници.
Покрај тоа, обезбедено е финансирање на најдобрите идеи, при што стартапите ќе можат добијат средства за дополнителен развој на својот бизнис. Сите заинтересирани може да аплицираат на веб страната на Сеавус Инкубатор: www.seavusincubator.com
Како партнери во програмата се вклучуваат Girls in Tech, кои се залагаат за еднаква застапеност на девојки и жени во ИТ, STARTUPZONA, кои им помагаат на младите во развојот на бизнис, SEEUTechPark, Brainster, како и многу други организации кои го поддржуваат развојот на претприемништвото во Македонија.