Сензационални и луксузни домови на милијардери

6

Домови од милион долари станаа се повеќе вообичаени и секојдневни, а затоа потребно е да се потрошат мултимилионски суми за да бидат забележани и спектакуларни. Најголемиот број на најскапи куќи во светот се наоѓаат во САД, а по нив следи Индија, па Франција и Англија.

Вредноста на овие домови се базира на различни фактори, вклучувајќи ја големината, локацијата и екстравагантните удобности како што се езера и повеќе базени.

Погледнете девет најлуксузни и сензационални домови на милијардери:

1. Antilia, Мумбаи, Индија

1

Сопственост на Мукеш Амбани – 1 милијарда долари

2. Villa Leopolda, Франција

2

Сопственост на Лили Сафра – 750 милиони долари

3. Fair Field, Њујорк

3

Сопственост на Ира Ренерт – 248 милиони долари

4. Kensington Palace Gardens, Лондон, Англија

4

Сопственост на Лакшми Митал – 222 милиони долари

5. One Hyde Park, Лондон, Англија

Rinat-Akhmetov-one-hyde-park

Сопственост на Ринат Ахметов – 221 милион долари

6. Blossom Estate, Флорида

60Blossom-Way-by-RStevens

Сопственост на Кен Грифин – 130 милиони долари

7. Xanadu 2.0, Сиетл, Вашингтон

BIL

Сопственост на Бил Гејтс – 120 милиони долари

8. Los Altos Hills, Калифорнија

yuri-milner-mansion

Сопственот на Јури Милнер – 100 милиони долари

9. Kensington Palace Gardens, Лондон, Англија

TAMARA

Сопственост на Тамара Еклстоун – 70 милиони долари