Шест реклами номинирани за Emmy

5

reklama

Номинациите за Emmy наградите се објавени во четвртокот, а меѓу бројните категории е и категоријата за најдобра реклама. Победниците ќе бидат прогласени на 20 септември во Лос Анџелес.

Ова се шесте номинирани реклами:

Snickers – Brady Bunch

Агенција: BBDO New York, Продукција: O Positive

Adobe – Dream On

Агенција: Goodby Silverstein & Partners, Продукција: Level Films/Goodby Silverstein & Partners

Always – #LikeAGirl

Агенција: Leo Burnett Chicago, Продукција: Chelsea Pictures

Budweiser – Lost Dog

Агенција: Anomaly, Продукција: RSA Films

Gatorade – Made In NY

Агенција: TBWA\Chiat\Day, Продукција: Smuggler

Nissan – With Dad

Агенција: TBWA\Chiat\Day, Продукција: Park Pictures