Синдикатот и работодавачите се договорија К-15 да не биде задолжителен

2

denari

Сојузот на синдикати на Македонија и Организацијата на работодавачи се договорија регресот за годишен одмор или т.н. К – 15 повеќе да не биде задолжителен, пишува Миа.

Фирмите ќе можат да исплаќаат или не К – 15 во зависност од договорот меѓу вработените и работодавачите.

Максималната сума која ќе треба да се исплати за К – 15 останува 8.400 денари.