Славој Жижек: Што гори во амазонските шуми?

12

Што да правиме во вакви депресивни времиња кога соништата ќе исчезнат? Треба да ја истакнеме перспективата на иднината што лежи во затајувањето во скриениот потенцијал на сегашноста.

Но, ваквите знаци на иднината се видливи само од позиција на ангажман. Сè што можеме да бидеме сигурни е дека постојниот систем не може бескрајно да се репродуцира себеси.

Не пропуштајте го главниот говор на еден од најценетите филозофи на Славој Жижек од 21 век. Четврток, 17-ти октомври во 17:00 часот на големата сцена на Golden Drum.

Повеќе информации тука https://goldendrum.com/en/program/event/talk-whats-burning-in-the-amazon-forest

Young Drummers: Последен повик за да ја покажете вашата креативност и да се натпреварувате за 3.000 евра

Млади креативци, имате последна можност да го пријавите вашето креативно ремек дело и да се натпреварувате за најдобар и најкреативен постер на тема “Словенија, земја на чисти и здрави води“, кој вклучува парична награда од 3.000 евра.

Пријавете се на следниов линк https://goldendrum.com/competition/young-drummers-competition

Мојот став за Creativity 4 Change: Дали креативците навистина можат да го променат светот?

“Силно верувам дека секоја кампања што покренува важна социјална тема или поддржува важна кауза е уште еден глас во поголем оркестар што може конечно да донесе промена. Првиот глас можеби не е најгласен – но тоа сигурно ќе ги охрабри другите“, вели Давид Шчепанијак.

Creativity 4 Change: https://goldendrum.com/about/my-view-on-creativity-4-change

Искористете ја специјалната понуда на Mastercard и придружете ни се во Порторож:  https://goldendrum.com/en/delegatess/delegates-fees-payment.