Следниот петок неработен ден за православните верници

5

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 18 јуни (петок) пред Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Неработниот ден е утврден согласно со Законот за празниците на РM (Службен весник на РМ, бр.21/98 и 18/07).

Фото: Freepik