Соседна земја за седум месеци привлече 1,6 милијарди евра

85

За седум месеци, и покрај Ковид-19, во Србија пристигнале една милијарда и 613 милиони евра странски директни инвестиции, пренесуваат српските медиуми.

Најголем дел или 67,4% се од земјите од Европската унија, а најголем удел има Германија.

Според тамошните власти, овој износ од 1,6 милијарди евра е околу 60% одвкупните странски директни инвестиции на Западен Балкан.

Фото: Pixabay