Совет на денот: Ова не е време за леснотија и удобност, време е да се осмелува и да се издржи

104

Винстон Ленард Спенсер – Черчил бил британски политичар, најпознат по своето владеење во Велика Британија за време на Втората светска војна. Се смета за еден од најголемите лидери на векот. Покрај политиката тој бил познат и како оратор, офицер во Британската армија, историчар, писател и артист. Черчил е единствениот претседател кој има добиено Нобелова награда во областа на литературата.

Храброст е она што е потребно за да станете и прозборите, храброст исто така е и она што ви треба за да седнете и слушате

Цената на величината е одговорност

Ставот е мало нешто кое прави голема разлика

Успехот не е конечен, неуспехот не е фатален: Храброста е она што е најважно

Успех е да наидуваш на неуспеси без да го изгубиш ентузијазмот да продолжиш

 

Прекрасно е што можат да се направат големи чекори кога постои решителна цел зад нив

Не е доволно да се потрудиме, понекогаш треба да го направиме она што е потребно

Ова не е време за леснотија и удобност. Време е да се осмелуваат и да се издржи

Фото:Pixabay