Почетна Мисла на денот

Мисла на денот

Во сите нас живее копнежот за домот, безбедно место каде што можеме да дојдеме онакви какви што сме и во кое никој нема да нè преиспитува.
Никогаш не би научиле да бидеме храбри и трпеливи, ако постоеше само среќа на овој свет
За секоја минута гнев, губите 60 секунди среќа. (Ралф Валдо Емерсон)
Сакај ги сите, верувај им на неколку, не му прави зло никому. (Вилијам Шекспир)
Сум немал неуспеси. Само сум нашол 10.000 начини дека нешто не функционира. (Томас А. Едисон)
Ако ја кажувате вистината, не мора ништо да помните. (Марк Твен)
Никој не може да ве натера да се чувствувате инфериорно без ваша согласност. (Еленор Рузвелт)
Соба без книги е како тело без душа. (Цицерон)
И евтиниот часовник мери скапоцено време.
Тим не е група на луѓе што работат заедно, тим е група на луѓе што веруваат еден во друг.
Животот не се состои од имање на добри карти, туку добра игра со картите што ги имаме.
Тешко е да го заборавиш оној кој ти дал толку многу сеќавања.
Никогаш не е доцна да бидеш она што си можел да бидеш.
И кога мислиш дека ги знаеш сите одговори, животот ти ги менува прашањата.
Сè во животот е експеримент. Колку повеќе експерименти, толку подобар живот.
Не можеш да живееш позитивен живот со негативна мисла.
Успехот обично доаѓа кај оние што се премногу зафатени да го бараат.
Паметниот подеднакво ги прима и пофалбите и критиките.
Грижата не ги намалува утрешните проблеми, само го одзема денешниот мир.
Компромис е договор каде двете страни го добиваат она што ниедна не го сакала.
Бидете свои. Сите други се зафатени.
Подобро е да се комуницира со добра книга отколку со празен човек.